wowjob.ro
locuri de munca Intra in cont | Cont nou | Bookmark wowjob.ro Bookmark | Recomanda wowjob.ro Recomanda locuri de munca
Csaba Gergely, presedinte HR Club

"Cea mai mare schimbare s-a produs cand am inceput sa lucrez cu mine, cand am inceput sa-mi stabilesc obiective"

 

Csaba Gergely, presedinte HR Club

Care este etapa din cariera care v-a schimbat cel mai mult?

Am avut sansa sa cresc intr-o organizatie foarte performanta lucrand si in vanzari si in resurse umane. Cred ca cea mai mare schimbare s-a produs cand am inceput sa lucrez cu mine, cand am inceput sa-mi stabilesc obiective: personale, de business, de cariera, de dezvoltare, de familie. Atunci saltul a fost vizibil si foarte accentuat. Am avut sansa sa fiu promovat de noua ori in 12 ani. in momentul in care incepi sa nu astepti de la altii si sa iti iei cariera in mana ta si sa te comporti responsabil fata de tine, punand niste obiective provocatoare incepi sa atragi oamenii care te ajuta sa ajungi acolo si te diferentiezi ce ceilalti care sunt dusi de val.

 

Care sunt calitatile care v-au adus aici?

O ambitie, dorinta de a realiza si perseverenta de a nu ceda si a merge mai departe tot timpul, oricat de dificil a fost. Normal, ai nevoie de sansa, de oameni care sa observe aceste lucruri.

 

Ce doriti sa schimbati la propria persoana?

Eu sunt foarte multumit de mine (n.r. rade). Sigur ca da, imi cunosc punctele tari si ariile unde trebuie sa imbunatatesc, lucrez pe ele, dar prefer sa construiesc punctele forte, fara sa neglijez ariile de imbunatatire, dar imbunatatind ceva care e slab un pic, nu ma ajuta mult prea mult, asa ca mai bine ma focusez pe punctele tari. E mult mai benefic.

 

Daca ati putea sa faceti un schimb, ce rol, ce job ati prefera?

Cand eram copil vroiam sa ma fac ministru sau chelner. Una dintre legaturi este aceea de dorinta de excelenta si de a servi. Mi-as dori sa ma duc spre 10-15 ani spre turism. Ma simt extraordinar de bine cand interactionez cu oamenii. As invata probabil mai mult in liceu.

 

Angajatorii vor sa vada implicarea salariatilor. Cat timp trebuie sa aiba rabdare un tanar pana sa fie luat in seama?

Angajatorii platesc si evalueaza impactul asupra business-ului asupra fiecarei pozitii. Tinerii sa nu aiba rabdare, dar sa nu aiba rabdare cu ei insasi. Sa se asigure ca inca din studentie incep sa lucreze si acumuleaza experienta. Acesta este sfatul cel mai bun. Tot ce este teorie, fara a reflecta, fara a se gandi cum pot sa aplice, sa devina realitate si comportament, este pur si simplu o cunostinta pe care nu o foloseste. Daca vrei sa fii diferit, trebuie sa ai obiective foarte clare si sa inceapi sa lucrezi din timpul studentiei. Aceasta experienta va fi foarte valoroasa.

 

De ce ati parasit Coca-Cola?

In ultimii doi ani am lucrat la nivel de grup: procese de business, managementul schimbarii. Un lucru este foarte important: familia. Am un baiat de trei ani. In ultimii doi ani calatorind foarte mult nu l-am vazut cum creste. Aceste lucruri nu se intorc si nu as vrea sa le pierd. Cred ca am acumulat experienta in decurs de 12 ani prin foarte multe provocari trecute cu succes, foarte multe greseli. De multe ori am dat cu capul, dar am invatat din toate acest lucru. Sunt convins ca pot sa ajut pe altii sa evite aceste lucruri. Al treilea lucru este dorinta de servicii care este destul de puternica, uneori chiar exagerata. Cred ca aceste trei argumente au stat la baza deciziei mele de a pleca din companie dupa 12 ani. Munca la PricewaterhouseCoopers imi ofera posibilitatea de a vedea diferite modele de business, diferite industrii, abordari si fara sa imi dau seama sa ma dezvolt si sa invat.

 

"Asa da!" si "Asa nu!"

1. Poti sa realizezi lucruri extraodrinare daca ai incredere in tine.
2. Sa-si stabileasca obiective provocatoare de cariera.
3. Sa treaca la actiune, sa le implineasca.
4. Sa nu aiba asteptari nerealiste fata de salarii si fata de venit. Nimic nu se realizeaza uitandu-ne la meci si la TV, visand la masini scumpe.
5. Performanta nu se realizeaza dintr-o zona de confort, ci cu foarte multa munca.

 

 

Carte de vizita

Csaba Gergely este presedinte al HR Club Romania si de detine functia de Senior Manager in cadrul companiei PriceWaterhouseCoopers, unde este responsabil de trei linii de business: Studii de resurse umane - PayWell, Saratoga; Consultanta in Recompense Totale si Consultanta in Managementul Resurselor Umane. Absolvent de Politehnica, Csaba a inceput sa lucreze in marketing si vanzari, alaturandu-se ulterior echipei de la Coca-Cola HBC unde a petrecut 12 ani. Aici a parcurs mai multe etape, de la reprezentant de vanzari la director de vanzari. Tot la Coca-Cola HBC s-a petrecut trecerea spre resurse umane, Csaba urcand treptele pana la pozitia de Country Human Resources Manager si membru al boardului companiei. Csaba Gergely este tutor afiliat la CIPD Romania si speaker la conferintele majore din Europa in domeniul resurselor umane.

 

 

Ce este HR Club

HR Club este o organizatie profesionala cu 300 de vicepresedinti, directori de resurse umane, specialisti, practicieni si consultanti care reprezinta companii cu capital romanesc si strain cu un total de peste 200.000 de angajati. Organizatia are patru directii strategice: dezvoltarea profesionala a membrilor si a profesionistilor de resurse umane din tara noastra, reglementarea si normarea domeniului resurselor umane, reprezentarea intereselor comunitatii profesionale si consolidarea organizationala.

 

 

Adrian Mihai

 

Locuri de munca


Posteaza CV-ul acum. Un CV complet este cea mai sigura cale de a ajunge la angajator.

Posteaza CV

Joburi recomandate

Joburi recente

Revista presei